Danske ”open-faced sandwiches” er ofte på turisters to try-liste og det er ikke uden grund, at disse rugbrødsdelikatesser er nået til udlandet og vundet popularitet. Det bedste smørrebrød – hvis vi selv skal sige det – finder du midt på idylliske Frederiksberg Allé, så du nemt kan tage den med til nogle af de mange smukke omgivelser, der ligger i umiddelbar nærhed.
Det kræver gode råvarer og forskellige elementer, som sammensættes, for at skabe fine madder, hvor balancen mellem blødt og sprødt, sødt og surt, salt og umami er helt perfekt. For at skabe det bedste smørrebrød skal der lidt mere til.
Hos Frederiksberg Smørrebrød holder vi alle de klassiske traditioner i hævd og vi ved, at især råvarernes friskhed og tilberedning har meget at skulle have sagt. Et stykke med rødspættefilet og remoulade er ikke meget værd, hvis rødspættefileten ikke er helt sprød udenpå, og remouladen ikke har struktur, men derimod nærmere minder om noget, man finder på hylderne i en gul dunk i supermarkedet. Vi ved, at for at lave det bedste smørrebrød i Danmark, skal alle dele være hjemmelavet.
Et element, som vi går meget op i, er – udover friskhed og kvalitetsråvarer – æstetikken. Den højtbelagte yndlingsspise indikerer med sit navn nemlig, at der ikke bare er tale om ”pålæg placeret på et stykke brød”, men om et godt håndværk, hvor ikke bare strukturer og smagsnuancer skal spille sammen, men også tage sig æstetisk ud for at vinde titlen som bedste smørrebrød i byen.
Smag og æstetisk sans er som bekendt meget subjektivt og derfor vil vores kunder også have forskellige præferencer for, hvilke af vores smørrebrød, som de synes, er de bedste. Vi elsker at kunne imødekomme de meget forskellige ønsker og smagspræferencer i vores menu, der indeholder alt fra fisk fra lokale farvande til håndhakket oksetatar af dansk kvæg.
Har du ikke så stor erfaring med nationalmadderne, eller er du af typen, der har rigtigt svært ved at beslutte dig for, hvad du skal vælge? Vi har et par bud på din nye favorit:
Hvis du ikke har spist disse luksusmadder før, så skal du gå efter de madder, der tager sig smukt ud – når du får frokost fra os på Frederiksberg, lover vi, at smagen følger med æstetikken, og de bedste smørrebrød bør også altid være smukke.
Her kan vi anbefale fiskefrikadeller af torsk og laks med rygeostcreme og urter, hvor fiskefrikadellerne er stegt perfekt sprøde udenpå, og midten er veltilberedt og blød. Derudover er madden pyntet med friske urter, og rygeostcremen er ikke kun æstetisk placeret på madden, men giver også den helt rigtige cremethed og smørelse til ganen.
Derudover er et af vores bedste stykker smørrebrød, vores kartoffelmad, hvor sæsonens kartofler altid går rent ind. De sprøde rodfrugtchips og den smukke, grønne urtemayo udgør det perfekte kompliment til kartoflerne og det hjemmelavede rugbrød, samtidig med at det fremstår som smuk pynt.
Skal du byde gæster på frokost, eller er du selv på udkig efter det bedste smørrebrød, Kongeriget kan byde på, så har vi et menukort med alle favoritterne – også din nye favorit.